Ronde Van Vlaanderen

Circo Maximo ft. Guido Belcanto

Disclaimer: “Ronde Van Vlaanderen” wordt uitgebracht op 16 februari 2024. Tot de officiële release mag geen enkel geluids- of videofragment openbaar gemaakt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van Circo Maximo ( circomaximomusic@gmail.com ). Foto's op deze pagina mogen, met verwijzing naar Bakkie Photography, wel gebruikt worden.

“Ronde Van Vlaanderen” is een eerbetoon aan Vlaanderens mooiste. Spanning, geluk, verdriet, euforie, tegenslag, vallen en opstaan,… In die paar uren wielerfeest in het voorjaar wordt het hele leven samengebald … een perfecte inspiratiebron voor Circo Maximo.

“Ronde Van Vlaanderen” werd geschreven door Circo Maximo. Muzikale legende Guido Belcanto werd gevraagd als gastzanger. Guido heeft een sterke band met het wielrennen waardoor hij de ideale artiest was om mee te werken aan dit nummer: graag geziene gast in wielerprogramma's, een eigen wielerwedstrijd (Belcanto Classic in Westouter), een legendarische muzikale ontmoeting met Pantani,… 

Voor de videoclip trokken Circo Maximo en Guido Belcanto naar hét wielerstaminee van de Kempen: Café Welkom in Noorderwijk. Een café met een uitzonderlijk rijke wielergeschiedenis waar ze door een groep wielerfans werden ondergedompeld in de ambiance van de Ronde Van Vlaanderen.

Info

Muziek en tekst
Arne Troffaes, Bert Schoovaerts, Erik Meuris, Henk Dom, Jorn Torfs, Sven Lens, Wannes Verbeeck

Producing & Mixing
Tom Proost

Mastering
Motor Music - Laurens Grossen

Regie, camera, grading & editing
Lander Munster

Foto's
Bakkie Photography - Robin Bastaens

Links & contact

Foto's

Tekst